yhdistysten ja yksityisten palveluita sekä julkiset palvelut konginkankaalla

 

Sydäniskuri 

Konginkankaan sydäniskuri sijaitsee Salessa. Uskalla käyttää sitä silloin kun sitä tarvitaan elottoman elvyttämiseksi! 

Myös SF Caravan Lintulahden päärakennuksessa on sydäniskuri. 

 

Vuokraa 

 

100 hengen astiasto ja Kalaniemen koulu

Kalaniemen kylätoimikunta vuokraa vanhaa koulua sekä 100 hengen ruokailu- ja kahviastiastoa, isoa 70 kupin kahvinkeitintä ja Moccamaster-tuplakeitintä. Lisätietoja ja varaukset Annaliisa Sällinen, puh. 0440 254526 tai Erkki Vilen, vilenerkki at gmail.com.

50 hengen kahviastiasto

Liimattalan Martat vuokraa 50 hengen Arabian Pirtti-kalustoa 10 e/vuokraus. Kalusto sisältää myös juomalasit, kannuja ja kahvipannuja. Astiat on pakattu puulaatikoihin, joten niitä on helppo kuljettaa. Lisätietoja ja varaukset Toini Hytönen, puh. 040 5867420.

35 hengen astiasto

VPK vuokraa valkeita peruslautasia ja kahvikuppeja sekä lasit ja aterimet 35 henkilölle. Lisätietoja VPK:n naisosasto Mari Holttinen +358 44 0487801.

JUHLATELTTA

VPK:lta löytyy 4x8 m juhlateltta sekä 3x3 m popup-tyyppinen teltta. Vuokra on 50 €/lyhtyaikainen vuokrauskerta (esim pitkä viikonloppu). Lisätietoja ja vuokaus Esa Sällinen +358 40 5116852. esa.sallinen at mineralstech.com

Juhlateltta

Konginkankaan kyläyhdistys omistaa kaksi valkoista 5x8 m juhlatelttaa. Vuokrahinta 70 €/kpl/lyhytaikainen vuokrauskerta (esim pitkä viikonloppu). Lisätietoja ja vuokraus Esa Sällinen, esa.sallinen at mineralstech.com, puh. 040 5116852.

Soppatykki+ peräkärry

Riihilahden kyläyhdistys vuokraa puilla lämmitettävää soppatykkiä, hinta 40 €/käyttökerta. Soppatykin koko 2 x 35 l ja se sisältää myös parilan. Vuokrattavana myös peräkärry 15 €/vrk. Soppatykki + peräkärry 55 €/ käyttökerta. Lisätietoja ja vuokraus Anneli Kauta-Soljava, 050 5578277, anneli.kauta-soljava at pp.inet.fi

Laavu

Metsästysseuralla on metsästyslaavu Haikula, joka sijaitsee Lekojärventiellä Konginkankaalla. Hyviä tapoja noudattaen kaikki kyläläiset ovat tervetulleita käyttämään Haikulaa!

Konginkankaan Metsästysseura ry
konginkangas.metsastysyhdistys @ gmail.com
www.konginkangasmetsastysseura.com
Pj Jari Halttunen, topo.halttunen at gmail.com, 040 7791029

 

SF-caravan Lintulahti 

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama karavaanarien keidas on toiminnassa ympäri vuoden. Hyvin varustellulle alueelle ovat terveulleita kaikki karavaanarit. Alue ei majoita telttailijoita. www.kskaravaanarit.fi/alueet/lintulahti  

 

KULTTUURIA KONGINKANKAALLA

 

Konginkankaan rengit

Musiikkia huumorilla tai vakavammin erilaisiin tilaisuuksiin.

Valto Rautiainen puh. 050 3034502

 

Kömin teatteri

Konginkankaalainen harrastajateatteriporukka, jonka näytelmät naurattavat niin että kyyneleet valuvat. Esitysten tiedot www.facebook.com/kominteatteri

 

Maalauksia maisemia, muotokuvia, eläinaiheita

Muotokuvia, maisemia, eläinaiheita - tasokkaita öljyvärimaalauksia tilauksesta jo yli 10 vuoden ajan.

Mikko Salmelin, Kalaniemi

mikko.salmelin[]gmail.com

Puh. 040 5011593

 

  

konginkankaan Julkiset palvelut

 

Kirjasto

Konginkankaan viihtyisä kirjasto sijaitsee liikekeskuksessa. Kirjasto on osa Keski-Suomen Keskikirjastot-kirjastoverkkoa. Kirjastosta löytyvät myös mm. Konginkankaasta kertovat Kömin killan julkaisut. Kirjastonhoitajana toimii Heli Hytönen. Aukioloajat  ym. ajankohtaista tietoa Äänekosken sivuilla.

Konginkaan kirjasto
Kauppatie 2
44400 Konginkangas
Puh. 020 632 3296
Sähköposti kirjasto.konginkangas[at]aanekoski.fi

 

Koulu

Konginkankaan koulu on alakoulu, siis luokat 1-6. Yläkoululaiset ja lukiolaiset käyvät koulua Äänekoskella ja Suolahdessa.

Konginkankaan koulu
Rehtori Heikki Sarja
Kansakoulutie 1, 44400 Konginkangas
Puh. 020 632 3095

Koulujen yhteystiedot, lomakkeet ym. 

 

Vapari

Nuorisotalo Vapari on lasten ja nuorten monipuolista vapaa-aikaa Konginkankaalla. Vaparilla on iltapäivätoimintaa alakoululaisille alkuillasta ja loppuillasta ovet ovat auki vanhemmille lapsille ja nuorille. Kerran viikossa on erityinen tyttöjen ilta.

Muita nuorten mahdollisuuksia ovat mm. Äänekosken nuorisovaltuusto ja nuorten (sekä heidän vanhempiensa) tiedotuspiste Nurkkeli, jonka sivupiste löytyy Konginkankaalla kirjastosta. Nurkkeli on materiaalipankki, jossa on tietoa mm. harrastuksista, asumisesta ja työnhausta. Nuorisokeskus Spotissa tapaa myös nuorten sosiaalityöntekijän ja etsivä nuorisotyön tekijän. 

 

Kansalaisopisto KONGINKANKAALLA

Kansalaisopistotoimintaa Äänekoskella hoitaa Koskelan setlementti ry.

Koskelan Setlementti ry
Rautatienkatu 25, 44150 Äänekoski
Puh. 020 632 2930 / 020 632 2931 / 020 632 2932
Sähköposti koskela [at] aanekoski.fi

 

Terveyskeskuspalvelut ja hammashoito 

Konginkankaan terveyspalvelut löytyvät Äänekosken terveysasemalta. Myös hammashoito on siirtynyt Äänekoskelle. Kaikkien äänekoskelaisten käytössä on sähköinen omahoitopalvelu Medinet. 

Olet oikeutettu vaihtamaan terveysasemaa. Myös loma-asukkaalla on oikeus saada terveyspalveluita lomakunnastaan. Sitä varten on täytettävä lomake. Lue lisää Äänekosken sivuilta.  

 

Konginkankaan kotihoito

Konginkankaan kotihoidon tiimin yhteystiedot löytyvä Äänekosken sivuilta. 

 

Konginkankaan Kappeliseurakunta

Äänekosken seurakunta toimii Konginkankaalla aktiivisesti. Kerhot, jumalanpalvelukset ym. toiminnan löydät Äänekosken seurakunnan kotisivuilta ja Konginkankaan kirkon Facebookista. Kirkko ja kellotapuli ovat Äänekosken nähtävyyksiä ja tiekirkkona kesäisin. 

Kappelitoimisto

Kirkkotie 3 B

44400 Konginkangas

Puh.  (014) 584 001, Fax (014) 513 859

Kappalainen Katri Vuojus, puh. 050 4677915

 

 

Konginkankaan jätehuolto

Jätehuollon tiedot . Jätteet pyydetään toimittamaan Koukkuniemen jäteasemalle. Konginkankaan kirkonkylän jäteasema on suljettu.

   

Konginkankaan liikuntapalvelut

  • Konginkankaan kuntosali Konginkankaan koululla

  • Konginkankaan latukartta 

  • Konginkankaalla on urheilukenttä ja lenkkipolku. 

  • Konginkankaan Facebookia ja kalenteria kannattaa seurata, siellä kerrotaan liikuntaryhmien toiminnasta ja liikuntatapahtumista. 

 

UUSI HIIHTOLATU KIRKOLTA LIIMATTALAAN TALKOOVOIMIN!

2019 on avattu uusi mukava latu, jonka tekemisessä hyödynnettiin mm. Suviseuroja varten rakennettuja lukuisia pieniä siltoja. Äksä kirjoitti lehtijutun ladusta, tarkemmin näet ladun kaupungin latupalvelusta, josta voit tulostaa kartan mukaankin laturetkelle.

 

Uimarannat konginkankaalla

Konginkankaan uimarannat kuuluvat jokamiehenoikeuksin käytettäviin kohteisiin, joissa uiminen on omalla vastuulla. Äänekosken kaupunki vastaa EU-uimarannoista. Niillä käy vähintään 100 ihmistä päivittäin ja niistä on tehtävä laaja ympäristötarkastus, jossa määritellään mm. jätevesien kulkureitit ja rankkasateiden vaikutukset.

Konginkankaalla on kuitenkin hienoja uimapaikkoja. Jos ne eivät ole virallisia EU-uimarantoja, niitä ei ole viitoitettu. Kysy paikallisilta tai katso uimarantojen tarkempi sijainti Äänekosken kartalta http://kartta.aanekoski.fi/aanekoski/map.php - valitse ensin "Kohteet" ja kirjoita kohteeksi uimaranta.

Muistathan, että rantoja siivoavat paljolti kyläläiset talkoilla - hoidathan sinäkin vähintään omat roskasi pois!

Kirkonkylän keskustan uimaranta/Kaunolanranta vierassataman yhteydessä on kunnostettu kesällä 2017. Varustus: laituri, pukukopit, penkit, frisbeekoreja, roskis, grillikatos ja uusi kuivakäymälä satamarakennuksen päädyssä. Parkkipaikalle viitoitus keskusraitilta. 

Kirkonkylän Pohjoishiekan uimaranta ja koiraranta. Kirkonkylän pohjoista taajamamerkkiä vastapäätä käänny oikealle Lepotielle. Hyvä, lapsille riittävän matala, paikallisten suosima hiekkaranta. Varustus: pitkä laituri, pukukopit, grillikatos; ei polttopuita. Rannalla oli aiemmin leirintäalue. Parkkitilan vasemmalta puolelta menee alas rantaan polku, jossa on luvallinen koirien uintipaikka. Alueen omistaa seurakunta, joka on kieltänyt hevosten uittamisen rannalla.

Lintulahden luonnonhiekkaranta on todella pitkään tasaisen matalaa, joten se sopii erityisen hyvin lapsille. Suojaisa, matala vesi lämpiää myös nopeasti. Ajo kapeaa hiekkatietä heti Lintulahden pohjoispuolelta Lintulahden Neste-asemaa ja SF-Caravan Lintulahtea vastapäätä. Varustelu: pukukopit, huussit, piknik-pöytä ja penkit, venelaituri. Jyrkät portaat alas rantaan ovat hankalat liikuntaesteiselle.

Kalaniemen uimaranta on hankalan matkan takana, mutta löytyy kyläyhdistyksen laittamien viittojen avulla. Kirkonkylän keskustassa käänny Kajamantielle ja seuraa viitoitusta. Varustus: pieni laituri, nuotiopaikka, huussi. Rannassa ollut laavu on palanut, mutta se on tarkoitus rakentaa uudelleen. Rantaan vievä polku on hankala liikuntaesteisille.

Liimattalan uimaranta on samalla veneilijöiden retkisatama. Ei viitoitusta. 

Laajarannan uimaranta on kyläläisten rakentama luonnonhiekkaranta lähellä entistä koulua ja hyvin piilossa, sillä sitä ei löydy kartaltakaan. Kysy kyläläisiltä neuvoa. Varustelu: grillikatos ja huussi.

 

Konginkankaan julkinen LIIKENNE

Senior-kyydit ikäihmisille ja huonosti liikkuville https://www.aanekoski.fi/files/ajankohtaista/senior_konginkangas.pdf

Joukkoliikenne https://www.aanekoski.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-viheralueet-ja-liikenne/joukkoliikenne

 

Konginkankaan kokoustilat ja juhlapaikat

 

Riihilahden kylätalo

Riihilahden kyläyhdistyksen kylätupa. 50 paikkaa sisällä + noin 20 paikkaa ulkokuistilla. Astiasto 70:lle. Toimiva hyvin varustettu keittiö, jossa reilusti kylmätilaa. Miesten ja naisten kuivakäymälät, joissa juokseva kylmä vesi. Tarvittaessa teltta 3 x 3 m.
Riihilahdentie 480, 44400 Konginkangas
Anneli Kauta-Soljava p. 050 5578277
anneli.kauta-soljava (at) pp.inet.fi
Kylätalon esite  

Konginkankaan kirjaston kokoushuone, tilaa max. 20:lle, varustelu valkotaulu ja valkokangas, käytössä myös pieni keittiö. Varaukset suoraan kirjastosta.

Konginkankaan työväentalo on perinteikäs juhla- ja tanssipaikka, jossa on puffettitila ja juhlasali isommallekin porukalle. Kyselyt ja varaukset Kalevi Ahonen, puh. 050 3012036, kaarlo.ahonen at gmail.com.

Kalaniemen tunnelmallinen Vanha Koulu on vuokrattavissa juhlatilaisuuksia yms. varten. Koululla on astiat 100 hengelle, iso 70 kuppia kerralla keittävä kahvinkeitin sekä Moccamaster-tuplakeitin (2 x 10 kuppia). Astiat ja kahvinkeittimet ovat vuokrattavissa myös erikseen. Lisätietoja ja varaukset Annaliisa Sällinen, puh. 0440 254526.

Seurakuntasali on varattavissa seurakunnan linjan mukaisiin tapahtumiin. Seurakunnalla on hyvä emäntä, joten myös ruokailua ja kahvitusta kannattaa kysyä.

Laajaniemen leirikeskus Laajarannassa, leirikeskuksen Facebook-sivu ja seurakunnan sivu.

Konginkankaan kirkko on mm. komea konserttipaikka, jossa on upea akustiikka ja induktiosilmukka. Kirkossa ei ole vessaa, vaan vessat löytyvät läheisestä seurakuntakeskuksesta. Varaukset kirkkoherranvirastosta.

Vapari tarjoaa epämuodollista kokoontumistilaa myös aikuisille silloin, kun Nuorisotalo Vapari ei ole nuorten käytössä.

Koululla pidetään mm. erilaisia kursseja. Myös ruokalatila on varattavissa. Varauslomake

Riihikahvio tarjoaa tunnelmallista juhla- ja kahvitilaa Nelostien tuntumassa kesäisin. Kyselyt puh. 040 5867420, (014) 581 242.

 

Konginkankaan satamat

 

Konginkankaan kirkonkylän sataman vieraslaituri ja veneluiska

Vieraslaituri on uusittu 2013. Rannassa on 2017 kunnostettu uimaranta pukukoppeineen, matonpesupaikka ja kalastajien tukikohta (lukossa, avain Kömin Kalastajilta), jonka päädyssä on kunnollinen kompostoiva huussi. Sale automaattiasemineen, ravintola, apteekki, pankkiautomaatti ym. palveluita noin 0,5 kilometrin päässä.

Satama 3676
Merikartta 333
N 62°46,9´ E 25°49,0´

Liimattalassa on vieraslaituri.

Lintulahden vieraslaituri

Pistäytymislaituri vastapäätä Lintulahden Neste-asemaa ja SF-Caravan-aluetta. T–kirjaimen mallinen laituri, jossa on 3-4 venepaikkaa ja yksi laivapaikka. Kaksi kiinnityspoijua. Veden syvyys laiturin päässä keskivedenkorkeudessa on 1,6–2,2 metriä.

Laiturin vieressä matala luonnonhiekkaranta pukukoppeineen. Nelostien varressa P-paikalla on uittoyhdistyksen pudotuspaikan vieressä veneluiska.

Rantautumispaikkoja ovat Iso Mäntysaari ja Viukari, jossa on myös saunomismahdollisuus.

https://www.aanekoski.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-viheralueet-ja-liikenne/satamat-ja-veneily/

 

KONGINKANKAAN paloasema ja palotarkastus 

Nuohous on vapautunut 2019. Voit etsiä sopivan (mutta koulutetun) nuohoojan itse. 

K-S pelastuslaitoksen ja Konginkankaan VPK:n tiedot 

Konginkankaan VPK:n oma kotisivu 

 

 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia