yhdistysten ja yksityisten palveluita sekä julkiset palvelut konginkankaalla

 

Vuokraa 

 

100 hengen astiasto ja kalaniemen koulu

Kalaniemen kylätoimikunta vuokraa tunnelmallista vanhaa koulua sekä 100 hengen ruokailu- ja kahviastiastoa, isoa 70 kupin kahvinkeitintä ja Moccamaster-tuplakeitintä. Lisätietoja ja varaukset Annaliisa Sällinen, puh. 0440 254526 tai Erkki Vilen, vilenerkki at gmail.com.

50 hengen kahviastiasto

Liimattalan Martat vuokraa 50 hengen Arabian Pirtti-kalustoa 10 e/vuokraus. Kalusto sisältää myös juomalasit, kannuja ja kahvipannuja. Astiat on pakattu puulaatikoihin, joten niitä on helppo kuljettaa. Lisätietoja ja varaukset Toini Hytönen, puh. 040 5867420.

35 hengen astiasto

VPK vuokraa valkeita peruslautasia ja kahvikuppeja sekä lasit ja aterimet 35 henkilölle. Lisätietoja VPK:n naisosasto Mari Holttinen +358 44 04878014.

JUHLATELTTA

VPK:lta löytyy 4x8 m juhlateltta sekä 3x3m popup-tyyppinen teltta. Vuokra on 50 €/lyhtyaikainen vuokrauskerta (esim viikonloppu). Lisätietoja Esa Sällinen +358 40 5116852. esa.sallinen at mineralstech.com

Juhla-/markkinateltta

Konginkankaan kyläyhdistyksen etuosasta avointa sini-valkoista telttaa vuokrataan myös ulkopuolisille esim. 70 e/viikonloppu. Teltan koko 5x8 m. Lisätietoja ja vuokraus Kalevi Ahonen, kaarlo.ahonen at gmail.com, puh. 050 3012036.

Soppatykki

Riihilahden kyläyhdistys vuokraa puilla lämmitettävää soppatykkiä, hinta 40 e/käyttökerta. Soppatykin koko 2 x 35 l ja se sisältää myös parilan. Lisätietoja ja vuokraus Anneli Kauta-Soljava, 050 5578277, anneli.kauta-soljava at pp.inet.fi

Laavu

Metsästysseuralla on metsästyslaavu Haikula, joka sijaitsee Lekojärventiellä Konginkankaalla. Hyviä tapoja noudattaen kaikki kyläläiset ovat tervetulleita käyttämään Haikulaa!

Konginkankaan Metsästysseura ry
konginkangas.metsastysyhdistys @ gmail.com
www.konginkangasmetsastysseura.com
Pj Jari Halttunen, topo.halttunen at gmail.com, 040 7791029

 

SF-caravan Lintulahti 

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama karavaanarien keidas on toiminnassa ympäri vuoden. Hyvin varustellulle alueelle ovat terveulleita kaikki karavaanarit. Alue ei majoita telttailijoita. www.kskaravaanarit.fi/alueet/lintulahti  

 

KULTTUURIA KONGINKANKAALLA

 

Konginkankaan rengit

Musiikkia huumorilla tai vakavammin erilaisiin tilaisuuksiin.

Valto Rautiainen puh. 050 3034502

 

Kömin teatteri

Konginkankaalainen harrastajateatteriporukka, jonka näytelmät naurattavat niin että kyyneleet valuvat. Esitysten tiedot www.facebook.com/kominteatteri

 

Maalauksia maisemia, muotokuvia, eläinaiheita

Muotokuvia, maisemia, eläinaiheita - tasokkaita öljyvärimaalauksia tilauksesta jo yli 10 vuoden ajan.

Mikko Salmelin, Kalaniemi

mikko.salmelin[]gmail.com

Puh. 040 5011593

 

  

konginkankaan Julkiset palvelut

 

Kirjasto

Konginkankaan viihtyisä kirjasto sijaitsee liikekeskuksessa ja on avoinna neljänä päivänä viikossa. Kirjasto on osa Keski-Suomen Keskikirjastot-kirjastoverkkoa. Kirjastosta löytyvät myös mm. Konginkankaasta kertovat Kömin killan julkaisut. Kirjastonhoitajana toimii Heli Hytönen. Aukioloajat ym. ajankohtaista tietoa Äänekosken sivuilla.

Konginkaan kirjasto
Kauppatie 2
44400 Konginkangas
Puh. 020 632 3296
Sähköposti kirjasto.konginkangas[at]aanekoski.fi

 

Koulu

Konginkankaan koulu on alakoulu, siis luokat 1-6. Yläkoululaiset ja lukiolaiset käyvät koulua Äänekoskella. http://web.aanekoski.fi/konginkangas/koulunkoti.htm

Konginkankaan koulu
Rehtori Heikki Sarja
Kansakoulutie 1, 44400 Konginkangas
Puh. 020 632 3095
Työajat  http://www.aanekoski.fi/asukkaalle/opiskelu/perusopetus-ja-lukio/

 

Vapari

Vapari on lasten ja nuorten monipuolista vapaa-aikaa Konginkankaalla. Vaparilla on iltapäivätoimintaa alakoululaisille alkuillasta ja loppuillasta ovet ovat auki vanhemmille lapsille ja nuorille. Kerran viikossa on erityinen tyttöjen ilta.

Muita nuorten mahdollisuuksia ovat mm. Äänekosken nuorisovaltuusto ja nuorten (sekä heidän vanhempiensa) tiedotuspiste Nurkkeli, jonka sivupiste löytyy Konginkankaalla kirjastosta. Nurkkeli on materiaalipankki, jossa on tietoa mm. harrastuksista, asumisesta ja työnhausta.

 

Kansalaisopisto KONGINKANKAALLA

Kansalaisopistotoimintaa Äänekoskella hoitaa Koskelan setlementti ry.

Koskelan Setlementti ry
Rautatienkatu 25, 44150 Äänekoski
Puh. 020 632 2930 / 020 632 2931 / 020 632 2932
Sähköposti koskela [at] aanekoski.fi

 

TerveyskeskusPALVELUT 

Konginkankaan terveyspalvelut löytyvät Äänekosken terveysasemalta 

Kaikkien äänekoskelaisten käytössä on sähköinen omahoitopalvelu Medinet.  

Olet oikeutettu vaihtamaan terveysasemaa. Myös loma-asukkaalla on oikeus saada terveyspalveluita lomakunnastaan. Sitä varten on täytettävä lomake. Lisätietoa www.aanekoski.fi/asukkaalle/terveyspalvelut/terveyskeskus-tiedottaa/terveyskeskus-tiedottaa/terveysaseman-vaihtaminen/ 

 

konginkankaan Hammashoitola

Konginkankaan hammashoitola koululaisille sijaitsee terveysasemalla osoitteessa Konginkankaantie 195. Äänekoskella on hammaslääkäreille keskitetty ajanvaraus, puh. 020 632 2595. Ajanvaraus toimii ma-to klo 8.00-15.00 ja pe klo 8.00-14.00.

 

Konginkankaan kotihoito

Kotihoidon yhteystiedot.

 

konginkankaan Kappeliseurakunta

 

Konginkankaan kappeliseurakunta toimii osana Äänekosken seurakuntaa.

Konginkankaan kappeliseurakunnan kotisivu: yhteystiedot ja toiminta.

Konginkankaan kirkkorakennus

Kappelitoimisto

Kirkkotie 3 B

44400 Konginkangas

Puh.  (014) 584 001, Fax (014) 513 859

Kappalainen Katri Vuojus, puh. 050 4677915

 

 

konginkankaan Jätehuolto

 

Jätehuollon määräykset ja suositukset, lajitteluohjeet sekä yhteystiedot löytyvät

Äänekosken nettisivulla. Listaus Konginkankaan hyötykeräyspisteistälöytyy myös

sieltä. Kirkonkylällä on ongelmajätteen vastaanottopiste.

 

 

konginkankaan Liikuntapalvelut

 

Äänekosken kaupungin nettisivuilta löytyy jonkin verran tietoa Konginkankaan liikuntapalveluista. Sivulta löydät myös muut Äänekoskelta löytyvät liikuntapaikat. Kannattaa katsoa mm. Konginkankaan latukartta. Myös Konginkankaan Facebookia ja kalenteria kannattaa seurata, siellä kerrotaan liikuntaryhmien toiminnasta.

Uimarannat konginkankaalla

Konginkankaan uimarannat kuuluvat jokamiehenoikeuksin käytettäviin kohteisiin, joissa uiminen on omalla vastuulla. Äänekosken kaupunki vastaa EU-uimarannoista. Niillä käy vähintään 100 ihmistä päivittäin ja niistä on tehtävä laaja ympäristötarkastus, jossa määritellään mm. jätevesien kulkureitit ja rankkasateiden vaikutukset.

Konginkankaalla on kuitenkin hienoja uimapaikkoja, vaikka ne eivät ole virallisia EU-uimarantoja. Siksi niitä ei ole virallisesti viitoitettukaan. Katso uimarantojen tarkempi sijainti Äänekosken kartalta http://kartta.aanekoski.fi/aanekoski/map.php - valitse ensin "Kohteet" ja kirjoita kohteeksi uimaranta.

Muistathan, että rantoja siivoavat paljolti kyläläiset talkoilla - hoidathan sinäkin vähintään omat roskasi pois!

Kirkonkylän keskustan uimaranta/Kaunolanranta vierassataman yhteydessä on kunnostettu kesällä 2017. Varustus: laituri, pukukopit, penkit, frisbeekoreja, roskis, grillikatos. Kuivakäymälä satamarakennuksessa.

Kirkonkylän Pohjoishiekan uimaranta ja koiraranta. Kirkonkylän pohjoista taajamamerkkiä vastapäätä käänny oikealle Lepotielle. Hyvä, lapsille riittävän matala, paikallisten suosima hiekkaranta. Varustus: pitkä laituri, pukukopit, huussit, grillikatos; ei polttopuita. Rannalla oli aiemmin leirintäalue. Parkkitilan vasemmalta puolelta menee alas rantaan polku, jossa on luvallinen koirien uintipaikka. Alueen omistaa seurakunta, joka on kieltänyt hevosten uittamisen rannalla.

Lintulahden luonnonhiekkaranta on todella pitkään tasaisen matalaa, joten se sopii erityisen hyvin lapsille. Suojaisa, matala vesi lämpiää myös nopeasti. Ajo kapeaa hiekkatietä heti Lintulahden pohjoispuolelta Lintulahden Neste-asemaa ja SF-Caravan Lintulahtea vastapäätä. Varustelu: pukukopit, huussit, piknik-pöytä ja penkit, venelaituri. Jyrkät portaat alas rantaan ovat hankalat liikuntaesteiselle.

Kalaniemen uimaranta on hankalan matkan takana, mutta löytyy kyläyhdistyksen laittamien viittojen avulla. Kirkonkylän keskustassa käänny Kajamantielle ja seuraa viitoitusta. Varustus: pieni laituri, nuotiopaikka, huussi. Rannassa ollut laavu on palanut, mutta se on tarkoitus rakentaa uudelleen. Rantaan vievä polku on hankala liikuntaesteisille.

Liimattalan uimaranta on samalla veneilijöiden retkisatama.

Laajarannan uimaranta on kyläläisten rakentama luonnonhiekkaranta lähellä entistä koulua ja hyvin piilossa, sillä sitä ei löydy kartaltakaan. Kysy kyläläisiltä neuvoa. Varustelu: grillikatos ja huussi.

 

Konginkankaan julkinen LIIKENNE

Senior-kyydit ikäihmisille ja huonosti liikkuville http://www.aanekoski.fi/files/ajankohtaista/senior_konginkangas.pdf

Joukkoliikenne http://www.aanekoski.fi/asukkaalle/joukkoliikenne/joukkoliikenne/

 

konginkankaan kokoustilat ja juhlapaikat

 

Riihilahden kylätalo

Riihilahden kyläyhdistyksen kylätupa. 50 paikkaa sisällä + ulkokuisti noin 20. Astiasto 70:lle. Toimiva keittiö. Teltta 3 x 3 m.
Riihilahdentie 480, 44400 Konginkangas
Anneli Kauta-Soljava p. 050 5578277
anneli.kauta-soljava (at) pp.inet.fi
Kylätalon esite  

Konginkankaan kirjaston kokoushuone, tilaa max. 20:lle, varustelu valkotaulu ja valkokangas, käytössä myös pieni keittiö. Varaukset suoraan kirjastosta.

Konginkankaan työväentalo on perinteikäs juhla- ja tanssipaikka. Puffettitila ja juhlasali isommallekin porukalle. Kyselyt ja varaukset Kalevi Ahonen, puh. 050 3012036, kaarlo.ahonen at gmail.com.

Kalaniemen tunnelmallinen Vanha Koulu on vuokrattavissa juhlatilaisuuksia yms. varten.
Koululta löytyy astiat 100 hengelle, iso 70 kuppia kerralla keittävä kahvinkeitin sekä
Moccamaster-tuplakeitin (2 x 10 kuppia). Astiat ja kahvinkeittimet vuokrattavissa myös erikseen. Lisätietoja ja varaukset Annaliisa Sällinen, puh. 0440254526.

Seurakuntasali varattavissa seurakunnan linjan mukaisiin tapahtumiin. Seurakunnalla on hyvä emäntä, joten myös ruokailua ja kahvitusta kannattaa kysyä.

Laajaniemen leirikeskus Laajarannassa, tiedot seurakunnan sivulla.

Kirkko, konserttipaikka jossa on upea akustiikka. Tilavaraukset kirkkoherranvirastosta.

Vapari, epämuodollista kokoontumistilaa silloin, kun Vapari ei ole nuorisokäytössä.

Koululla pidetään erilaisia kursseja. Myös ruokalatila on varattavissa. Varauslomake.

Riihikahvio tarjoaa tunnelmallista juhla- ja kahvitilaa Nelostien tuntumassa ryhmille kesäisin. Kyselyt puh. 040 5867420, (014) 581 242.

 

KONGINKANKAan SATAMAT

 

Konginkankaan kirkonkylän sataman vieraslaituri ja veneluiska

Vieraslaituri on uusittu 2013. Rannassa on uimaranta pukukoppeineen, matonpesupaikka ja kalastajien tukikohta (lukossa, avain Kömin Kalastajilta). Sale automaattiasemineen, ravintola, apteekki, pankkiautomaatti ym. palveluita noin 0,5 kilometrin päässä.

Satama 3676
Merikartta 333
N 62°46,9´ E 25°49,0´

Liimattalassa on vieraslaituri.

Lintulahden vieraslaituri

Uusi pistäytymislaituri vastapäätä Lintulahden Neste-asemaa ja SF-Caravan-aluetta. T–kirjaimen mallinen laituri, jossa on 3-4 venepaikkaa ja yksi laivapaikka. Kaksi kiinnityspoijua. Veden syvyys laiturin päässä keskivedenkorkeudessa on 1,6–2,2 metriä.

Laiturin vieressä matala luonnonhiekkaranta pukukoppeineen. Nelostien varressa P-paikalla on uittoyhdistyksen pudotuspaikan vieressä veneluiska.

Rantautumispaikkoja ovat Iso Mäntysaari ja Viukari, jossa on myös saunomismahdollisuus.

www.aanekoski.fi/matkailijalle/vesistopalvelut

 

KONGINKANKAAN NUOHOUS

Pohjoinen piiri (Konginkangas) Juha Lehtimäki, piirinuohooja / Jukka Kantola ja Jeremias Ahokas, nuohoojat 020 769 8540

Eteläinen piiri (Äänekoski) Juha Lehtimäki, piirinuohooja / Jukka Kantola, nuohooja 020 769 8540

Sumiaisten piiri Pasi Pasanen 0400 546 786

Suolahden piiri Pasi Pasanen 0400 546 786

Linkki Keski-Suomen Pelastuslaitoksen yhteystiedot sivulle.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia