Konginkankaan kyläsuunnitelma

Koko vanhan Konginkankaan eli entisen Konginkankaan kunnan kylien ensimmäinen yhteinen kyläsuunnitelma syntyi 2009 EU:n Leader-hankkeen avulla. Sen jälkeen kyläsuunnitelmaa on päivitetty omin voimin vuosittain. 

Innovative Village -hankkeen kautta Leader-tuella tehtiin ensimmäinen hankepuu, kun piti kertoa vieraille, mistä lähdettiin ja mihin on vuoteen 2014 mennessä päästy. 2016 kesällä hankepuu päivitettiin. Monessa on oltu mukana ja ollaan edelleen.


- Kyläsuunnitelma ohjaa yhteistyötä. Meillä on oltava koko ajan joku hanke vireillä, sillä tarvitsemme ulkopuolista rahoitustasanoo Konginkankaan kyläyhdistys ry:n entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Matti Jokihalme.

Kyläsuunnitelman toteuttamisesta vastaa Konginkankaan kyläyhdistys ry yhdessä muiden Konginkankaan toimijoiden kanssa.

 

 

Konginkankaan kyläsuunnitelma 2019-2024

Kyläsuunnitelma on tarkistettu vuosittain. Konginkankaan kyläsuunnitelma on tiivis taulukko, jossa ei kaihdeta isojakaan haasteita.

 

Konginkankaan kyläsuunnitelma 2010-2015

Koko Konginkankaan ensimmäinen kyläsuunnitelma (1,02 MB)

- Sivut 1-9: Taustaa

- Sivut 10-32: Nykypäivää

- Sivut 33-54: Tulevaa

Kyläsuunnitelmaan kirjatut hankkeet yhdellä A4:lla: hanketiivistelmä

 

Konginkankaan kyläsuunnitelmahankkeen aikana kerätyt ideat eli toiveiden tynnyri

Vertailuksi Konginkankaan kylien ajatukset "Äänekylät - kylän äänet" -hankkeessa 1999: kylät 1999 - 2009

Konginkankaan kyläsuunnitelmahankkeen raportti: hankeraportti

 

konginkangas.fi

Sivut rakennettiin Konginkankaan kyläsuunnitelmahankkeessa. Sivuja hallinnoi Konginkankaan kyläyhdistys ry, mutta sisällöntuottajina ja päivittäjinä toimivat monet muutkin tahot. Sivut on tehty ilmaiselle CMS Made Simple -alustalle. Kerran vuodessa sivujen kehittämiseksi ja päivittäjien kouluttamiseksi on järjestetty työpaja.

Sivuilla esittäytyvät kaikki Konginkankaan alueen kuusi kylää ja useat aktiiviset yhdistykset. Otamme mielellämme palautetta sivuista ja kehitämme niitä edelleen sekä konginkankaalaisten että kesäkonginkankaalaisten kotisivuiksi.

Ilmoitathan myös tapahtumasi, yrityksesi tai yhdistyksesi konginkangas.fi-sivuille. Voit käyttää palautelomaketta tai laittaa viestisi suoraan kyläyhdistyksen hallitukselle.

 

 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia