kotiseutumuseo

 

Konginkankaan kotiseutumuseo on kirkonkylän vuonna 1953 museoksi valittu viljamakasiini kirkon kupeessa. Rakennus saatiin kunnostettua syksyyn 1956 mennessä. Vuonna 1957 päätettiin aloittaa esineistön keruu. 

 

Lisätiedot ja esittelyt Reimarin Tupa/Reetta Korjonen, puh. 0400 386144.

Osoite: Kirkkotie 2, Konginkangas.


Museotoiminnan voimahahmoja: Helena Ojanen (ent. Simonaho), Reetta Korjonen ja Marja Liisa Liimatainen, jotka kukin ovat toimineet Killan puheenjohtajina.

Esineistön lahjoittivat paikalliset kotiseutuhenkiset kyläläiset etupäässä Kalaniemestä ja Räihästä. Museo on aikanaan kuulunut Konginkankaan kunnalle ja kunta on hoitanut esittelyn.

Kuntaliitoksen yhteydessä 1993 museo siirtyi Äänekosken kaupungin hallintaan ja vapaaehtoiset ovat huolehtineet esittelyistä, mm. Raija Tuomi ja Emil Kinnunen.

Kerättyyn noin 700 esineeseen kuuluu maatalouteen, kouluun, kirkkoon ja arkeen liittyvää esineistöä sekä kirjallista aineistoa. Vuosina 2014-17 esineistö inventoitiin ja luetteloitiin.

 

 

Museo on yleensä auki yleisölle kesä-heinäkuussa. Pysyvän esineistön lisäksi museossa on kesänäyttelyitä eri teemoilla: käsityöperinnettä, kouluperinnettä, valokuvanäyttelyitä eri teemojen ympäriltä, haastatteluäänitteitä sekä mm. kirkon esineistöä.

Esite 2018

Esite 2017

Takaisin sivulle Kömin Kilta.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia