konginkankaan kotiseutumuseo

 

Konginkankaan kotiseutumuseo on entinen viljamakasiini, josta päätettiin tehdä museo vuonna 1953. Rakennus saatiin kunnostettua syksyyn 1956 mennessä ja seuraavan vuonna aloitettiin esineistön keruu. Museo sijaitsee aivan Konginkankaan kirkon vieressä.  

KONGINKANKAAN KOTISEUTUMUSEO

Konginkankaan kotiseutumuseo, Kirkkotie 2, 44400 Konginkangas

Lisätiedot ja esittelyt Reimarin Tupa/Reetta Korjonen, puh. 0400 386144.

 

 

Museotoiminnan voimahahmoja: Helena Ojanen (ent. Simonaho), Reetta Korjonen ja Marja Liisa Liimatainen, jotka kukin ovat toimineet Killan puheenjohtajina.

Esineistöä ovat lahjoittaneet paikalliset kotiseutuhenkiset kyläläiset etupäässä Kalaniemestä ja Räihästä. Museo on aikanaan kuulunut Konginkankaan kunnalle ja kunta on hoitanut esittelyn.

Kuntaliitoksen yhteydessä 1993 museo siirtyi Äänekosken kaupungin hallintaan. Sen jälkeen museosta ovat huolehtineet vapaaehtoiset kyläläiset, mm. Raija Tuomi ja Emil Kinnunen.

Museoon on kerätty noin 700 esinettä. Niihin kuuluu maatalouteen, kouluun, kirkkoon ja arkeen liittyvää esineistöä sekä kirjallista aineistoa. Vuosina 2014-17 esineistö inventoitiin ja luetteloitiin.

 

 

Museo on yleensä auki yleisölle kesä-heinäkuussa. Pysyvän näyttelyn lisäksi museossa on kesänäyttelyitä eri teemoilla: käsityöperinnettä, kouluperinnettä, valokuvanäyttelyitä, haastatteluäänitteitä sekä mm. kirkon esineistöä.

Esite 2018

Esite 2017

Takaisin sivulle Kömin Kilta.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia