kalaniemi

 

Kalaniemi on luonnonläheinen, pieni perinteinen maalaiskylä. Loma-asuntoja on yli 200, reilusti enemmän kuin pysyvästi asuttuja taloja.

Palvelukoti Kalaniemi Oy aivan kylän keskustassa antaa eloa kylälle.

 

Kalaniemen kylätoimikunta 

Kalaniemellä on toimiva kylätoimikunta. Puheenjohtajana toimii Erkki Vilen, puh. 040 5231630.

Kalaniemen koulu kylän keskuksessa vuodelta 1915 toimii nykyään kyläläisten kunnostamana kokoontumis- ja harrastustilana, jossa ovat mm. kylän naisten kangaspuut.

Tunnelmallisen koulurakennuksen voi vuokrata vaikka juhlia varten. Siellä on astiat 100:lle, iso 70 kuppia kerralla keittävä kahvinkeitin ja Moccamaster-tuplakeitin. Astiat ja kahvinkeittimet ovat vuokrattavissa myös erikseen. Lisätietoja ja varaukset Annaliisa Sällinen, puh. 0440 254526.

Kalaniemen keskustan rakennuskokonaisuus kouluineen on luokiteltu paikallisesti arvokkaaksi rakennusympäristöksi. Kylällä on vesi-, muttei viemärijohtoja.

Kalaniemen luonto 

Kalaniemellä on siisti uimaranta ja veneranta Keiteleen rannassa. Ne ovat melko kaukana kylän keskustasta, mutta kyläläiset ovat viitoittaneet tien uimarannalle niin, että kesävieraskin perille päätyy. Uimarannan parkkipaikka on venerannan luona. Uimarannalle menevä polku on hankala huonojalkaisille

Kalaniemen luonto on sen vahvuuksia. Kylää halkoo mm. tavattoman kaunis Hakojoki. Metsissä kulkee polkuja ja metsäteitä, joita kyläläiset käyttävät lenkkipolkuina ja pyöräilyreitteinä. Oikeat erämaatkin ovat lähellä: karhut liikkuvat kylän laitamilla.

 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia