Konginkankaan Vpk

 

Palontorjuntaa yli 50 vuoden ajan

Konginkankaan VPK ry toimii vanhan Konginkankaan kunnan alueella ensilähdön palokuntana. Konginkankaan vapaapalokunnan toimintaan kuuluu palo- ja pelastustoiminta, ensivastetoiminta sekä turvallisuusvalistus eri tapahtumien avulla.

Yhdistys on perustettu vuonna 1968.

PELASTUSTOIMINTA

Pelastustoiminnaksi kutsutaan kiireellisiä toimenpiteitä ihmisten, omaisuuden ja ympäristön suojaamiseksi ja pelastamiseksi, vahinkojen rajoittamiseksi ja seurausten lieventämiseksi onnettomuuksien sattuessa tai uhatessa.

Ensivastetoiminta

Ensivasteella tarkoitetaan mitä tahansa hätätilapotilaan todennäköisesti ensimmäisenä tavoittavaa yksikköä, jonka tarkoituksena on aloittaa hengen pelastava hoito mahdollisimman nopeasti. Suomessa ensivasteyksikköinä usein toimivat alueen pelastusyksiköt.

VALISTUS

Palokuntamme on vahvasti mukana mm. 112-päivän tapahtumissa. Pidämme esim. alkusammutuskoulutuksia yhteistyössä Pelastuslaitoksen kanssa. Koulumme turvallisuuspäivään on aina ollut mukava osallistua. 

 

telttoja vuokrattavana

Vuokrattavana 4x8m huviteltta sekä 3x3m pop-up-teltta (50 €/lyhytaikainen vuokraus, esim. viikonloppu).

Lataa älypuhelimeesi 112 Suomi -sovellus.

Digian kehittämä 112 Suomi -sovellus mahdollistaa soittajan sijaintitiedon välittymisen automaattisesti hätäkeskuspäivystäjälle. Hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen lataamista. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Windows-, Android-, iPhone- ja Jolla-puhelimiin sovelluskaupoista. Lue lisää

Autoliitto Pelastustyöntekijöiden asialla: "Tulosta itsellesi lisäturvaa"

Omistatko uudehkon auton? Kolarin sattuessa uusien autojen erikoisteräkset, turvavöiden esikiristin panokset, airbackit ym turvavarusteet saattavat pelastaa henkesi, mutta ne ovat samalla riski pelastustyöntekijöille, kun autoa joudutaan onnettomuuden seurauksena leikkelemään. Kaasupanokset ja turvatyynyt sijaitsevat milloin missäkin eikä niitä yleensä näe päällepäin.

Pelastajille on kehitetty sähköinen Crash Recovey System -palvelu, josta voi tarkistaa kaikkien uudehkojen autojen turvalaitteiden sijoittelun autokohtaisesti. Aina ei kuitenkaan ole nettiyhteyttä tien päällä käytettävissä eikä tuota ohjelmistoakaan ole vielä kaikkkien pelastajien saatavilla. Nyt voit auttaa meitä!

Tulosta netistä autoosi A4-kokoinen Pelastuskortti (Rescue Sheet) ja sijoita se kuljettajan puolen aurinkolippaan. Alla on linkki Saksan autoliiton sivulle, josta voit kohdasta "Download" tarkistaa, löytyykö automallistasi kortti. Kortti on saksan- tai englanninkielinen, mutta pelastajille selkeä ja hyödyllinen symbolein varustettu pikaohje.

Tässä linkki rescuesheet.info

 

Hätänumerot

 

Yleinen hätänumero  112
Myrkytystietokeskus  09 471977

 

LINKIT

Hälytysosasto

Naisosasto

Nuoriso-osasto

kuvagalleria

 

Hälytykset tänään  http://www.tilannehuone.fi/halytys.php

Suomen Pelastusalan keskusjärjestö http://www.spek.fi/Suomeksi.iw3

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia