KONGINKANKAAN räihä, PORTTI POHJOISEEN

 

Räihän kylä on rauhallinen, kaunis kylä, jota edustaa Räihän Kyläyhdistys ry. Kylän yhteyshenkilö on Maritta Salmi, puh. 040 7528295, sähköposti maritta.salmi[at]pp.inet.fi.

Räihän asukasluku 2014 oli 132 henkilöä. Vuonna 2007 Räihän alueella oli 113 loma-asuntoa.

Koulukyydit pelaavat hyvin ja lapsille suunnattua harrastustoimintaa on kirkonkylällä noin 5 km päässä. Myös vanhusten palvelukyyti toimii hyvin.

Räihässä on viemäri- ja vesijohdot. Räihän kylän luonnonhiekkainen uimaranta Nelostien tuntumassa on pitkään matalaa, joten se sopii hyvin lapsille. Uimarannan viereen Nelostien tuntumaan on rakennettu hyvä venelaituri, josta pääsee helposti pyörähtämään Lintulahden Nesteellä.

Räihän Kylätoiminta

Kyläläisten harrastukset ovat pääasiassa luontoharrastuksia. Entisellä kyläkoululla ovat kyläläisten yhteiset harrastus- ja kokoontumistilat sekä mm. seitsemät kangaspuut.

Yritykset

Kylällä on lypsylehmätila, emolehmätila, ruokohelpitila ja maisemanhoidon erikoistila, mansikoita, mökkitalkkari, puuveneentekijä, Neste Lintulahti ja SF-Caravan Lintulahti.

Lintulahden käyntisatama

Lintulahtea kyläläiset pitävät käyntikorttinaan. Syksyllä 2012-keväällä 2013 Lintulahden Neste-asemaa vastapäätä on rakennettu veneilijöille käyntisatama. Samassa yhteydessä kunnostettiin uimaranta.

Satamassa on T–kirjaimen mallinen laituri, jossa on 3-4 venepaikkaa ja yksi laivapaikka. Veden syvyys laiturin päässä keskivedenkorkeudessa on 1,6–2,2 metriä. Satamassa on piknik-pöytä, infotaulu ja uimaranta. Vastapäätä Nelostien toisella puolella on huoltoasema. Nelostien varressa olevan uittopaikan yhteydessä on veneluiska.

Tuleva Nelostien remontti on toivottavasti tuomassa kevyenliikenteen väylän, mikä lisää kylällä liikkujien turvallisuutta.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia