Riihilahti

 

Riihilahden kylä ja Iitsalo sijaitsevat Konginkankaan koillisosassa. Puhtaan ja kalaisen Keiteleen suuret selät Räihänselkä, Koivuselkä ja Kertonselkä ympäröivät Riihiniemen. Maisemaa hallitsevat myös korkeat mäet Riihimäki, Virranvuori ja Lepolanvuori.

Riihilahden kylätie rakennettiin, kun ensimmäinen maantie Viitasaarelta Jyväskylään Sumiaisten ja Laukaan kautta valmistui vuonna 1889. Sama historiallinen maantie on edelleenkin vaihtoehtoinen reitti Riihilahdesta Jyväskylään. Nykyään se tunnetaan myös Vihreänä väylänä.

Konginkankaan keskustasta on Riihiniemen taloihin noin 8 km. Jyväskylään 70 kilometrin päähän kuluu autolla noin tunti. Pariisiin - autolla ja lentäen -  kilometrejä on 2262. Matka taittuu 8 tunnissa.

Hiljaisen kauden jälkeen Riihilahdessa on taas vilkasta toimintaa. Muuttoliike on nyt Riihilahden suuntaan. Uusien asukkaiden lisäksi moni asutuskeskuksiin muuttanut palaa juurilleen. Uusi kylätalo on rakentunut vanhaan riiheen vakituisten ja kesäasukkaiden yhteisellä työllä.

Kyläyhdistyksmme vuokraa kylätaloa juhliisi tai kokouksiin. Lue ja tulosta kylätalon esite

Savuja: noin 150

Asukasluku: Peräpohja-Riihilahti-Lapinniemi -alueella vakituisia asukkaita 205 (2014)

Yleisin asumismuoto: Vapaa-ajan asunto.

Kuvassa vanha riihi, josta tehtiin Riihilahden kylätalo.

Kylätupa 20.11.2014

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia