Kömin killan tapahtumat

Museolla ja kirkossa järjestettiin heinäkuun keskiviikkoina musiikkihetket kahvituksineen. Tapahtumiin osallistui mukavasti porukkaa! Kuvassa Olga Kolari soittaa Keski-Suomen kanteletta museon avajaisissa 1.7.2020.

Musiikkihetkien muut esiintyjät: Valto Rautiainen & Jukka Nieminen, Sami Sällinen & lapset, Tapio Tammela, Arvo Sällinen ja Konginkankaan Rengit. 

Kotiseutumuseolle saatiin pihapiiriä komistamaan hieno pisteaita kesäkuussa. Puutarpeet ja aidan rakentamisen hoitivat Kari ja Eeva Kovanen.

 

Muistoissa Mikko

- Mikko -tapahtuma Konginkankaalla

 
Elokuvaohjaaja Mikko Niskasen syntymästä tulee kuluneenksi 90 vuotta. Marjo Steffanssonin upouusi kirja Mikon matkassa julkistetaan. Juhlimme kertomalla tarinoita, tutustumalla näyttelyyn ja katsomalla filminpätkiä.

Tervetuloa Mikko-tapahtumaan Konginkankaalle 28.6. 2019 klo 11.00 - 19.00 osana Konginkankaan kyläpäivien ohjelmaa 28.6.-30.6.2019. Juhlimme sharmikkaan ja särmikkään elokuvaohjaaja Mikko Niskasen elämää. Tapahtumassa paikallisia tarinoita kertovat Mikon lapset Pia Håland ja Jorma Niskanen, Mikon sukulaiset, Käpykolon rakentajat, filmien kuvauksissa avustaneet kyläläiset. Tutustumme filminotteisiin, joita kaikkia ei ole missään edes näytetty. Käymme Nuoruuteni savotat -elokuvan kuvauspaikoilla Kalliojärvellä. Tutustumme Mikko-näyttelyyn kotiseutumuseolla ja hautapaikkaan. Kirkossa klo 17.00 juhlimme Mikon elämää ja julkistamme Äänekosken kaupunkisanomien päätoimittaja Marjo Steffanssonin Mikon elämästä kertovan upouuden kirjan!  Tervetuloa! Lounaslipulla 15e saat lounaan ja kahvit. Juhlan järjestävät Kotiseutuyhdistys Kömin Kilta ry sekä Konginkankaan Kyläyhdistys paikallisten järjestöjen avulla.

 

Satama

Sataman valot – tapahtumassa lokakuussa 2018 vietettiin kesäkauden päättäjäisiä. Tempauksen järjesti Konginkankaan Kyläyhdistys yhdessä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa: oli pihajumppaa, pihapelejä, tarkkuusammuntaa, musiikkia  - ja tietenkin soppaa, makkaraa, kahvia ja pullaa. Kömin Kilta esitteli vastatulleita Konginkangas – kuoseja!

 

Konginkankaan kyläpäivät

Konginkankaan kyläpäivät keräävät vuosittain 1500 - 3000 vakiasukkaita, kesäkonginkankaalaisia, sukujen kesävieraita.

 

Ohjelma on Konginkankaan kyläyhdistyksen järjestämä ja siihen osallistuu runsas joukko paikallisia toimijoita. Ohjelma on monipuolinen ja markkinat runsaat. Tilaisuudessa jaetaan Vuoden konginkankaalainen -titteli, jonka vuonna 2016 sai Kömin Kilta.

Joulupolku museolla

Äänekosken päiväkotilapset kävivät kulkemassa joulupolun Konginkankaan kirkon ja museon ympäristössä. He perehtyivät puheenjohtaja-Reetan valmistamiin joulun perinneruokiin.

Kyläperinnettä vaalivat monet paikalliset seurat ja yhdistykset tarjoamalla kirkkokahvit kirkon Tapulissa – kansallispuvuissa. Tässä Toini ja Matti Hytönen Eläkeliiton tehtävässä.

 

Takaisin sivulle Kömin Kilta.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia