Konginkankaan naapuriapurit  

 

Konginkankaalle on perustettu naapuriapuryhmä, jossa on monenlaista arjen osaamista ja josta voit pyytää apua olit sitten vakituinen konginkankaalainen tai mökkiläinen. Voit myös liittyä ryhmään, jos haluat antaa aikaasi koko kylän hyväksi. Ryhmä toimii Konginkankaan kyläyhdistys ry:n alla. 

Tarvitsetko apua pihallasi tai kotona? Soita naapuriapupuhelimeen  040 3690499!

Konginkankaan naapuriapureita tammikuussa 2022

Mikä on naapuriapuryhmä 

Naapuriapuryhmä antaa kertaluontoista, vapaaehtoista ja ilmaista apua koko Konginkankaan alueella. Kaikki ryhmäläiset ovat sitoutuneet salassapitoon ja allekirjoittaneet salassapitositoumuksen. Asiat pysyvät asiakkaan ja auttajan välisinä, paitsi milloin laki velvoittaa toisin.  

Ryhmä noudattaa vapaaehtoistyön periaatteita, joita ovat vapaaehtoisuus, toimiminen maallikkona, vastavuoroisuus, tasa-arvoisuus, asiakkaan itsemääräämisoikeus, puolueettomuus, luotettavuus, luottamuksellisuus ja palkattomuus. 

Naapuriapupuhelimeen vastaaja on itse myös vapaaehtoinen, joten puhelin ei ole aina päällä eikä siihen aina ehditä vastaamaan heti. Päivystäjä soittaa takaisin, kun ehtii. Öisin puhelin on suljettu. Todellisessa hätätilanteessa soita 112. 

Mitä naapuriapuryhmä tekee (ja ei tee)

  • tekee lyhytaikaista, kertaluontoista apua 
  • tekee arjen apua: piha- ja kotitöitä, lastenhoitoa, kaupassakäyntiä, ulkoiluapua, eläintenhoitoa jne. 
  • tekee asiointiapua mahdollisuuksien mukaan 
  • ei tee varsinaista hoitotyötä tai muuta ammattilaisten työtä 
  • ei korvaa viranomaisapua, vaan täydentää sitä 
  • ei korvaa yrittäjien palveluita 

Aina apua ei välttämättä löydy juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopisi. Jos mahdollista, pyydä apua ajoissa, jolloin auttajalla on liikkumavaraa sovitella tulonsa. 

Keitä ovat naapuriapurit

Naapuriapurit ovat tavallisia kyläläisiä eri puolilta Konginkangasta. Heillä on erilaista osaamista, jota he haluavat käyttää muiden hyödyksi. 

Ryhdy sinäkin auttajaksi  

Soita Saralle tai Johannalle naapuriapupuhelimeen ja kerro itsestäsi. Tavataan ja keskustellaan, miten sinä haluaisit olla avuksi Konginkankaalla. Auttaja on ihan tavallinen auttamishaluinen kyläläinen tai vaikka kesäasukas. Erityisiä taitoja ei tarvita, mutta niitä arvostetaan :)  Ennen kuin liityt ryhmään allekirjoitat Konginkankaan kyläyhdistykselle sitoumuksen, jossa lupaat noudattaa vapaaehtoistyön periaatteita ja sitoudut vaikenemaan asiakkaiden asioista. 

Ryhmään kuuluminen on vapaaehtoista. Voit aina halutessasi jäädä pois ryhmästä.  

Yhteystiedot 

Naapuriapupuhelimeen vastaavat apurit Sara ja Johanna. 

Konginkankaan naapuriapurit 2022

 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia