RIIHILHDEN KYLÄTIET

 

RIIHILAHDEN TIE - KÄRRYPOLUSTA SORATIEKSI

Tie Riihilahteen erkanee Konginkangas-Sumiainen tiestä (637) kirkolta noin viiden kilometrin päästä. Lähes Riihiniemeen ulottuva tie on vajaa 5 kilometriä pitkä yksityistie.

Tien hoidosta vastaa yksityistielain mukainen Riihilahden tiekunta. Käytännön ylläpidosta vastaa tiekunnan kokouksen valitsema Hoitokunta, joka valittiin viimeksi 12.6.2010.

Tiekunnan puheenjohtaja: Markku Isoviita, 0500 805466

Tiehoitokunta: Markku Isoviita pj., Ossi Tarkka vpj., Esa Rautiainen jäsen.

Tie on peruskorjattu kahdessa osassa, ensin maantieltä Iitsalon tiehaaraan vuonna 2005 ja siitä niemeen 2007. Soratie on hyväkuntoinen ja pidetään sellaisena lanauksella ja soranajolla. Talvella tie on aurattu kiitettävällä ripeydellä. Hoitokustannukset ovat noin 6 000 euroa vuodessa.

Tiekunnan kokoukset pidetään toistaiseksi kahden vuoden välein.

IITSALON TIE

Iitsalon tiekunnassa on noin 70 osakasta. Iitsalon tieksi kutsuttu yksityistie on noin neljä kilometriä pitkä. Tien loppupäässä asuu vakituisesti yksi ruokakunta, muut tien käyttäjät ovat loma-asukkaita.

Tie alkaa Riihilahden pohjukasta ja yltää saaressa Mäntyniementielle saakka. Tiestä on puolet mantereella ja toinen puoli Iitsalon saarella. Myös saarelle johtava pengersilta kuuluu tiehen. Kaikki tieltä kääntyvät haarat ovat erillisiä yksityisteitä.

Tiekunnan osakkaat ovat myös Riihilahden tiekunnan osakkaita ja maksavat siten tiemaksuja kahdelle tiekunnalle.

Tie on pidetty talvisin aurattuna ja tiemaksuja on vuosittain kerätty 2 900 €. Lisäksi kaupungilta on saatu kunnossapitoavustusta 800 €. Tiekunnalla ei ole velkoja.

Puheenjohtaja: Kari Ahapainen, 040 5350764.

Vuosikokoukset on perinteisesti pidetty joka toinen vuosi keväisin.

Noin kymmenen viime vuoden ajan tiekunta on järjestänyt kesäisin tietalkoot.  Tietalkoiden tarkoituksena on ollut myös tienkäyttäjien tutustuttaminen toisiinsa. Talkoisiin kuuluukin ruokatarjoilu ja illalla talkootanssit. Talkoisiin on osallistunut vuosittain yli 20 henkilöä, iltarientoihin enemmänkin.

 

MUUT YKSITYISTIET

Asutuksen lisääntyminen on tuonut uusia, pienempiä yksityisteitä, joilla on omat hoitokuntansa, kuten Jousniemen, Riihitien ja Raiviontien hoitokunnat.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia