KONGINKANKAAN KOTISEUTUMUSEO

Kotiseutumuseo perustettiin Konginkankaan kunnalle lahjoitetun lainajyvästön sekä yksityisten lahjoittamien ja Kömin Killan keräämien museoesineiden varaan. Museolla on noin 200 lähinnä maa- ja metsätalouselinkeinoihin liittyvää esinettä. Pysyvän näyttelyn lisäksi joka kesäksi rakennetaan teemanäyttely.

Museo ei sovellu liikuntaesteisille, sillä vaikka sisään on luiska, osa kokoelmista sijaitsee yläkerrassa jyrkkien portaiden takana.

Museon toiminnasta vastaa Kömin Kilta ry. Kömin Kilta pitää museota auki ainakin heinäkuussa. Museon osoite Kirkkotie 2, Konginkangas. 

Museo ja kirkko samalla kertaa

Konginkankaan kotiseutumuseo sijaitsee kirkon naapurissa kirkonkylän keskustassa. Koko kirkon seutu on arvioitu maakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi ympäristöksi.

Kirkko on kesäisin tiekirkkona. Vuonna 2016 Konginkankaan kirkko täytti 150 vuotta. Sitä pidetään viimeisenä kansanrakentajan rakentamana kirkkona Suomessa ja se on Äänekosken seurakunnan vanhin kirkko. 

Museon vieressä toimii seurakunnan ylläpitämä Tasauksen Tapulikahvila, joka on avoinna tiekirkon aukioloaikoina. Kahvilan tuotto käytetään lähetystyöhön. Konfirmaatiopyhinä kahviossa tarjotaan mehut, muulloin kirkkokahvit.

Käyntiosoite Kirkkotie 4, 44400 Konginkangas.

 

LISÄTIETOA JA OPASTUKSET RYHMILLE

Reetta Korjonen, reimarintupa(at)gmail.com puh. 0400 386144.

 

Kuva: Kyläkävelyn osanottajat museon ovella Konginkankaan kyläsuunnitelmahankkeessa 2009.

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia