hankkeet

 

Konginkankaalta maailmalle -hanke

 

Konginkankaalta maailmalle -kirja tekee tunnetuksi Konginkankaalta lähteneiden ja sinne palanneiden elämäntarinoita. Saamme tietoa maailmankolkista, joissa suomalaiset ovat eläneet ja maailmalla matkanneet. Vielä on elossa niitä, jotka ovat itse muuttaneet, ja tallentaa heidän ensi käden tietonsa kuvin ja sanoin. Miten kokemus on muokannut omaa, perheen ja jälkeläisten kulttuuria. Mitä osaamista ja arvostusta muodostunut?  On tärkeää tallentaa tieto näiden rohkeiden ihmisten elämänkohtaloista vielä nyt kun vielä on ensi käden tietoa tarjolla. 

Ole mukana tekemässä historiaa ja anna muuttajan osoite, että saamme lähettää kyselyn. Vastaaminen voi olla nimetöntä tai kuvin kanssa nimellä.

 

Perinnekukkapenkki

Konginkankaan satamaan perustettiin kesällä 2017 perinnekasvipenkki Kotiseutukerho Kömin Kilta ry:n, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston ympäristönhoitajaopiskelija Jaana Tullilan, suuren joukon kasvien ja kukkapenkin materiaalien lahjoittajien, sekä ahkerien talkoolaisten yhteisvoimin.

Kotiseutukerho Kömin Kilta ry:n puheenjohtaja Reetta Korjonen ihastelee kasvien rehevyyttä syksyllä 2018.

Koiviston uuni

 

 

Kömin Killan adoptoima monumentti, Koiviston 1800-luvun lopulla rakennetun pirtin lohkokiviuuni hämyisessä sammalkuusikossa sijaitsee Kilpimäen juurella. Käy katsomassa metsän taikaa!

Salmutex -puvut

 

Kömin Kilta ry tallensi museon ohjeistuksen pohjalta Konginkankaalla toimivan miesten pukuja valmistavan Salmutex Oy:n toimintaa syksyllä 2014. Syntynyttä dokumentointiaineistoa on hyödynnetty verkkosivujen sisällöntuotannossa. Dokumenttiaineistosta on tehty kuvakertomus.

Takaisin sivulle Kömin Kilta.   

 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia