Juuret Keski-Suomessa

Päivä: 26.06.2020 - 28.06.2020

Lisätiedot:

JUURET KESKI-SUOMESSA -tapahtuma - Suomi-tapaaminen 

 

Konginkankaan kyläpäivät toivottaa lämpimästi tervetulleiksi ulkomaille muuttaneet ja paluumuuttajat lämpimään Juurihoitoon konginkankaalaisten, kesäasukkaiden, naapureiden, sukututkijoiden, kotiseuturakkaiden ja koko Keski-Suomen väen kanssa iloiseen Suomi-tapaamiseen.

Tiedossa on luokkakokouksen malliin mukaansatempaavaa ohjelmaa, vanhojen ystävysten tapaamista, seurustelua, Keski-Suomen herkkuja, musiikkia ja naurua. Ohjelmaa on niin lapsille, lastenmielisille, lautapeliharrastajille, teatterilaisille, runoniekoille, kuorolaisille, kirkkoväelle, monikulttuurisuudesta kiinnostuneille kuin aikuisillekin.

Juuret Keski-Suomessa -hanke on Kotiseutuyhdistys Kömin Killan tutkimushanke. Hanke tutkii ulkosuomalaisten ja paluumuuttajien tarinoita. Hankkeessa kerättyyn tutkimustietoon pohjaten aineistosta julkaistaan kirja, järjestetään seminaari ja rakennetaan näyttely monikulttuurisuuden arvostuksen lisäämiseksi ja ihmisten tarinoiden tallentamiseksi. Samalla hanke toteuttaa ulkosuomalaisten ja paluumuuttajien juurihoitoa ja lisää paikallista ymmärrystä elämän kirjosta ulkomailla. Hankkeen kohdehenkilöt ovat nyt 60-90-vuotiaita, joten meillä on viimeisiä hetkiä saada ensi käden muuttajien suullista kertomaa ja tallentaa suomalaisuuden monikulttuurista perintöä. Siksi teemme kirjan juuri nyt.

Hankkeen päätapahtumana järjestetään Juuret Keski-Suomessa -tapahtuma pe-su 26.-28.6.2020 Konginkankaan Kyläpäivien yhteydessä. 

Paikalle odotetaan runsasta joukkoa ulkomailla asuvia keskisuomalaisia. 

Juuret Keski-Suomessa Facebookissa 

kotisivut yrityksille ja yhdistyksille: keski-suomen verkkomedia